im scaredd

saya takut.saya terbayang kan satu hari nanti everyone was married and i’m alone.orang kata apa yang kita cakap boleh jadi doa.tetapi saya memang tak boleh nak elak cakap macam ni.saya tertanya-tanya betul ke saya akan jumpa dengan seseorang yang boleh jadi teman hidup saya.yang boleh hadapi perangai buruk saya dan setiap kelemahan saya. ada tak orang macam tu.ya saya tahu ajal,maut,JODOH sesorang tu telah tertulis sejak di luh mahfuz lagi.pada ketika 24 ini, saya masih belum terbayang siapa orang nya. lagi-lagi dengan keadaan saya yang tidak bersosial.kadang kala rasa menyesal juga tidak bersosial ketika masih belajar di universiti dahulu. sebenarnya di situ lah medium paling baik untuk mencari jodoh. hem.nak menyesal pun tak guna saya dah habis belajar.sambung belajar?haha.ada juga terfikir ..tapi rasa macam dah tak seronok sebab saya akan masuk lewat satu sem lepas tu kawan2 yang ada dah kamceng sesama diorang. ha.?kawan sek.rendah tu?selalu jugak tertanya betulke dia tu jodoh saya.sebab dia je seorang lelaki yang rajin keep in touch dengan saya.tapi biasa-biasa je lah kalau mesej tu tanya2 khabar macam gitu2.walaupun dia baik malangnya saya anggap dia macam kawan je.saya bayangkan saya akan juma sesorang yang saya tak berapa kenal dan kami ada beberapa persamaan dan minat.untuk kawan saya tu kalau betul dia tu joodoh saya mungkin some miracle might happen.you know Allah kan maha berkuasa.saya percaya dan akan percaya Allah tahu apa yang terbaik buat saya. mak?ayah?mak dengan ayah nampak macam belum bersedia nak lepaskan anak gadis dia yang sorang ni.maklumlah ilmu di dapur masih tak lengkap lagi.kakak cakap kadang2 kita ni tak kahwin lagi sebab mak dengan ayah kita ni tak bersedia lagi nak lepaskan kita.humm.ada juga maacam gitu. sebenarnya waktu ni saya tengah boring sebab dah dekat 1 minggu mengangggur,lepas tu rindu rasanya nak tengok muka kawan-kawan , nak cuci-cuci mata.sebab tu saya kena cari kerja cepat..hari ini dapat jemputan kahwen kawan lagi.cepatnya jodoh diorang.happy for them.at the same time..i’m asking myself when will be my turn….—no answer—-for sure, Allah, knows

  • One fine day, Al Ghazali was sitting among his students. He asked them six interesting questions:
  • 1. Al Ghazali: Tell me the nearest thing in our life
  • His students: Parents, teachers, and friends.
  • Al Ghazali: It is death.
  • Allah said, Every soul shall have a taste of death.
  • 2. Al Ghazali: Tell me the farthest place from earth
  • His students: Moon, sun, and stars.
  • Al Ghazali: It is the past.
  • No matter how hard we try, it is unreachable.
  • 3. Al Ghazali: Tell me the biggest thing on earth
  • His students: Mountain and ocean.
  • Al Ghazali: It is passion.
  • Because of it, we can be thrown into darkest pit of the hell.
  • 4. Al Ghazali: Tell me the heaviest thing on earth
  • His students: elephant and steel.
  • Al Ghazali: It is the trust.
  • 5. Al Ghazali: Tell me the lightest thing on earth
  • His students: Wind, dust, and cotton.
  • Al Ghazali: It is leaving five times pray.
  • We leave it because of our job or business.
  • 6. Al Ghazali: Tell me the sharpest thing on earth
  • His students: Sword.
  • Al Ghazali: It is word.
  • Because people shall hate each other from words.
  • -- From book "The Inspiring Words" by Deshinta Arrova Dewi
  • (Believe it or not, what is mentioned in the statements above is true. Try to comprehend it by our logic, it's not only in my religion, Islam, but also for other religions. We cannot deny).
  • happy new year 2014

    bismillah

    opening a new chapter of life.chapter 24 since i’m 24 years old now.oh wait should bold the word 24-done- .actually i just turn to 23, one weeks ago and tiba-tiba 2014 just come.so as according to the year my age is changing the last number.but according to the month i’m still sweet 23.err..sweet ke?okay.stop talking about age.i dislike it muchmuchie.since i’m 24 y o girl with no permanent job, no strong fianance and no potential good n soleh husband.awww…full stop.

    first experience for the new year i bekerja.ok.working ya.no holidays.force myself to be the hardworking teacher.macam tak percaya jugak la biila kena keje time semua orang kat rumah tengah ho0ho holiday.

    dat feeling

    hey.usually people post pic, gif, on tumblr, yes.me too.But i also love to express my feeling here since no people will read and my find my post unlike blogspot, where people can easily find your post.haha.

    Hujung bulan 8 ni budak2 semua dah start nak masuk u balik untuk sambung masuk.U know how jelly am i.serius jealous, lagi2 one of my ex-crush (not candy crush) sambung study kat korea for master and terus untuk phd.tadi i pergi stalk.me like wowww.jeles ok.my second idaman place.unfortunately, aku da tak kawan dengan mamat tu.setakat kawan facebook je.kalau tak mesti banyak benda boleh stori.cessss.Yes taking master is such a big oppurtinity, kita kerja nanti boleh dapat gaji besar, and people also pandang kita like’ wah.hebat lah kau,cayalah’.Tetapi cabaran dia pun besar woii menurut kata merereka yang berpengalaman.Kat sudut kecil hati aku ni nak gak sambung master tapii…money.Yes..first aku fikir pasal duit.Mmemang leh apply scholarship tapi lambat sikit dapat so awal-awal memang kena guna duit sendiri.Lepas tu tengok keadaan kat rumah, mak ayah macam banyak nak guna duet je.ye la kakak aku pun tak sambuung belajar lagi ni sebab tak bayar yuran, adek pulak ada lagi 2 orang tengah belajar.so aku rasa better duet-duet yang mak ayah aku ada tu bagi kat kakak dan adek.sebab aku pun dah ada degree, insyaallah boleh dah ni nak apply kerja.Second thing adalah kalau lepas amek master aku tak dapat bayangkan aku nak kerja apa nanti.lecturer?err.student 2x ganda besar dari aku wey.Dan adakah ianya dapat bantu aku menjadi seorang guru yang serba boleh…Sebenarnya dalam 4 tahun menuntut ilmu for degree pendidikan ni aku masih belum confident yang aku ni betulkah guru yang bagus.Aku rasa yang banyak benda lagi perlu aku belajar,serius lah memang banyak.Sebab tu aku rasa aku kena timba pengalaman banyak2.kerja.berhadapan dengan macam 2 jenis budak.Sepanjang pengalaman aku mengajar untuk beberapa bulan, kadang-kadang aku rasa macam aku ni tak layak sebenarnya untuk jadi cikgu.Tapi sebolehnya ku kuatkan juga semangat sebab bila difikirkan mesti ada hikmah kenapa aku leh lulus interview cikgu masa awa-awal masuk sem hari tu, kenapa aku boleh grad dengan dpaat keputusan yang baik.

    hello there

    quite a long time i ignore tumblr-ing.well.busy.yes.thats it.

    sodamnrelatable:

    Expectation:

    image

    Reality:

    image

    When someone you really hate likes your favorite band

    haha.funny

    sodamnrelatable:

     

    “They’re not for you!”

    image